Avocado kun je op allerlei manieren eten. We kennen het vooral als dipsaus of door de salade, maar wist je dat je het ook heel goed op brood kunt eten? Dit kan ontzettend lekker zijn en het is nog gezond ook. Wij geven je 3 tips voor supperlekkere gerechten. Maak ook avocado voor op brood. Hoe?

Avocado is gezond

Avocado is een zeer gezonde vrucht (ja, een vrucht en geen groente zoals sommige mensen denken). De avocado zit namelijk bomvol goede vetten, mineralen en vitamines en wordt door sommigen zelfs een powerfood genoemd. Het is dus raadzaam om regelmatig avocado te eten.

Avocado op brood

Bij avocado denk je misschien aan een heleboel dingen, maar niet zozeer aan avocado op brood. Toch is dit een prima combinatie en heel goed te doen. Wil jij dus eens wat anders eten dan een simpele boterham met kaas? Dan is het goed mogelijk om avocado op brood te eten. Hier kun je allerlei gerechten voor bedenken. De meeste combinaties zijn mogelijk. De meest makkelijke manier is wat avocado met wat peper en zout, maar dat is misschien een wat saaie manier. Gelukkig zijn er ook nog andere superlekke gerechten die je kunt maken.

1. Bietenspread en avocado

Een andere echte powerfood is de biet. En wat ook leuk is, is dat deze een mooie paarse kleur heeft, die heel goed past bij de avocado. Wat je kunt doen is bijvoorbeeld een bietenspread maken. Dit kun je doen door de biet te mixen met wat crème fraiche. Deze spread kun je op brood doen, en daar bovenop wat reepjes avocado. Daarna maak je het af met wat pijnboompitten.

2. Avocado met zalm en ei op brood

Vind je het vorige gerecht wat te lastig of te veel tijd? Dan kun je het ook een heel stuk makkelijker aanpakken. Je kunt namelijk ook een eitje koken. Vervolgens die je wat gerookte zalm op brood, gevolgd door avocado en op het einde het gekookte eitje. Dit is een zeer voedzame maaltijd waar je lang een vol gevoel aan blijft overhouden. Dit gerecht is dus ondanks de hoge calorieën zeer goed voor mensen die willen afslanken.

3. Avocado op brood voor de herfst

Nou is het volgende gerecht niet perse alleen voor in de herfst, maar je krijgt er wel een herfstgevoel bij. Je kunt avocado op brood doen, met daar wat plakjes banaan op. Vervolgens die je er wat kaneel overheen. Dit gerecht kun je ook nog uitbreiden met wat honing, walnoten of stukjes chocolade. Als je op dieet bent is chocolade natuurlijk een minder goede keuze.

Alles is mogelijk

We hebben hier drie tips gegeven voor gerechten met avocado op brood, maar het leukste is natuurlijk om zelf ook lekker te experimenteren. Er is van alles mogelijk voor je avocado op brood. Enkele voorbeelden van eten dat je prima met een avocado kunt combineren:

 • Spinazie
 • Tomaat
 • Balsamico
 • Pijnboompitten
 • Pompoenpitten
 • Ei
 • Limoensap
 • Ui
 • Hazelnoten
 • Granaatappelpitjes
 • Rucola
 • Veldsla
 • Kipfilet


Het aanbod houdt daar niet op. Eigenlijk kun je heel veel eten met avocado. Bedenk voor jezelf wat jij lekker denkt te vinden en probeer het gewoon eens. Er kan niet heel veel mis gaan, behalve dan dat het misschien minder smakelijk is dan je dacht.

Inspireren

Laat je ook inspireren door alles wat je om je heen ziet. Online zijn nog talloze recepten te vinden voor avocado op brood. Kijk naar filmpjes of zoek in receptenboeken. En bedenk je ook dat als je iets lekker vond er ook nog eens talloze alternatieven te bedenken zijn. Laat je inspireren door alles om je heen voor geweldige gerechten met avocado.