Dat de avocado een echte powerfood is, weten veel mensen al. De vrucht krijgt namelijk steeds meer bekendheid. Wist je dat je niet alleen het vruchtvlees kunt eten, maar dat de avocado-pit eveneens eetbaar is? Wat moet je weten als je de avocado-pit wil eten? En hoe kun je de pit goed eten?

Gezondheid van de avocado

De avocado is een zeer gezonde vrucht. Het bevat meerdere vitamines en mineralen en staat erom bekend dat het goed is om ermee af te vallen. Ook is de avocado goed voor je huid en haren. Daarnaast zitten er gezonde vetten in de avocado die ieder mens nodig heeft. De avocado wordt steeds populairder en dat heeft een goede reden. We zouden allemaal regelmatig dit vruchtvlees moeten eten om te kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen. Maar niet alleen het vruchtvlees is goed voor je. Ook de pit binnenin de avocado is zeer gezond voor je.

De avocado-pit heef eveneens veel verschillende voordelen. En er worden nog veel meer onderzoeken naar gedaan om te kijken wat het effect erop is. Wellicht dat er dus nog veel meer voordelen zijn. Sowieso is het goed voor je cholesterol. Je kunt je cholesterol verlagen met behulp van de avocadopit. Ook kunnen ze helpen tegen maagklachten en kun je je immuunsysteem verhogen met het eten van avocado-pitten. Er zijn ook onderzoeken waaruit is gebleken dat de avocado-pit ook kan helpen bij mensen met een vertraagde schildklier. Het kan de schildklierfunctie verbeteren en helpt daarna tegen overgewicht specifiek bij schildklierpatiënten. En wist je dat het ook goed is voor je haren en je huid? Genoeg redenen dus om de pit niet weg te gooien, maar op te eten!

Hoe kun je een avocado-pit eten?

Een avocado-pit is misschien wat moeilijker te eten dan het vruchtvlees van de avocado, maar het is wel degelijk mogelijk. De pit is vrij hard en kan ook wat bitter zijn. Hierdoor voelt niet iedereen zich er fijn bij om het te eten. Toch zijn er verschillende manieren om dit toch te doen en geen last te hebben van de bittere smaak. Schaaf eerst de schil van de pit af. Daarna kun je het in stukjes snijden of in een blender doen zodat het klein poeder wordt. Let er op dat je blender of keukenmachine zeer scherpe messen heeft, anders werkt het namelijk niet goed. Dit poeder kun je op talloze manieren binnenkrijgen. Je kunt het ook met een rasp tot poeder maken. Je kunt er ook voor kiezen de pit eerst te roosteren.

1. Kruidenthee

Maak bijvoorbeeld een kruidenthee, met een mix van verschillende kruiden en doe er ook wat stukjes avocado-pit bij. Hiermee heb je een goede, reinigende thee.

2. Smoothies

De bittere smaak van de avocado-pit proef je een stuk minder goed wanneer je het spul in een smoothie doet. Kies dan vooral voor een zoete smoothie met fruit, omdat het zoete dan zal overheersen.

3. Powerdrankje

Je kunt de avocado-pit ook in een pannetje met water doen en dit koken. Laat het zo’n 10 minuten koken en gebruik het water om te drinken. Dit is een gezond drankje en het scheelt het hele gedoe met het raspen van je avocado-pit. Eventueel kun je er ook nog
wat citroensap indoen. Hier maskeer je de bittere smaak mee.

Overleg altijd met je arts

Heb je een chronische ziekte of gebruik je medicatie? Dan is het belangrijk om altijd even met je behandeld arts te overleggen of je het wel kunt eten. Hoewel de pit van een avocado een natuurlijk product is, kan het wel zo zijn dat het niet goed samengaat met bepaalde medicatie. Je arts kan je hier meer over vertellen.