Je hebt vast wel eens gehoord dat avocado’s erg gezond zijn, maar is dat wel echt zo? Zitten er niet heel veel calorieën en vetten in? Is een avocado gezond? Wij hebben voor je uitgezocht hoe het zit!

Avocado’s zitten bomvol mineralen en vitamines

In avocado’s zitten ontzettend veel mineralen en vitamines. Zo zit er bijvoorbeeld Vitamine A, B9, B6, B5, Vitamine C, Vitamine  en vitamine E2 in. Sommige vitamines vind je maar moeilijk in allerlei andere voedingsstoffen. Ook zitten er meerdere mineralen in, zoals Kalium.

In avocado’s zitten veel vetten en daardoor denken mensen niet dat het gezond is. Het gaat hier echter om enkelvoudige onverzadigde vetten en volgens talloze onderzoeken is gebleken dat dit de beste soort vetten zijn. Het is heel goed voor je lichaam. Dit maakt de avocado gezond.

Afvallen en goed voor de huid

Omdat er veel calorieën en vetten in de avocado zit, verwachten we vaak niet dat je kunt afvallen door avocado’s te eten. Er zijn echter talloze onderzoeken naar gedaan, en het blijkt dat de enkelvoudige onverzadigde vetten goed zijn om af te slanken. Dit komt omdat deze vetten niet worden opgeslagen als lichaamsvet. Daarnaast geven deze vetten je een vol gevoel. Je bent veel langer verzadigd. Hierdoor heb je minder snel trek in allerlei ongezonde voeding. Het wordt door veel wetenschappers aangeraden om daarom juist producten met enkelvoudige onverzadigde vetten te eten. De avocado is daar zeer geschikt voor.

Er zit veel vocht in een avocado en dit is heel goed voor de huid. Daarnaast zitten er ook nog eens Omega-vetten in de avocado en dit kan worden gebruikt tegen problemen met de huid zoals rode plekken. De vitamines in een avocado kunnen er daarnaast voor zorgen dat je huid zich sneller herstelt na schade. En wil jij liever geen rimpels? De grote hoeveelheid antioxidanten in een avocado werken als een soort natuurlijke antirimpel. Het houdt de huid gezond en daardoor ook jong.

Pixabay

Verlaag je cholesterol

Heb jij problemen met je cholesterol? Dan kan een avocado je hier ook bij helpen. Het regelmatig eten van avocado’s kan helpen om je cholesterol op natuurlijke wijze te verlagen. Er zijn diverse onderzoeken naar gedaan en mensen die een avocadorijk dieet volgen, zien een flinke daling in hun cholesterol.

Zwangerschap en avocado

De avocado is ook erg gezond voor vrouwen die zwanger zijn. In avocado zit namelijk Foliumzuur. Dit wordt aangeraden aan zwangere vrouwen, omdat hiermee de kans op misvormde kinderen drastisch wordt verminderd. Ook het risico op aangeboren afwijkingen wordt hiermee verkleind.

Ontstekingsremmend

De avocado kan goed helpen voor mensen die last van chronische ontstekingen in de gewrichten hebben. Wanneer je bijvoorbeeld artrose of reuma hebt, kan de avocado ervoor zorgen dat je minder last van deze ontstekingen hebt. Veel patiënten van chronische ontstekingen in de gewrichten merken een groot verschil als ze regelmatig avocado eten.

Hoe vaak eten?

Avocado is dus zonder twijfel ontzettend goed en gezond voor je. Maar hoe vaak moet je het eten om er echt gezondheidsvoordelen van te krijgen? In het algemeen hoef je echt niet iedere dag avocado te eten. Wanneer je een tot twee keer per week avocado eet, kun je al profiteren van de vele gezondheidsvoordelen. Vaker eten kan wel, maar blijf dan wel genoeg andere dingen eten. Eet gevarieerd, en kies voor veel groente en fruit. Want zo krijg je ook alle andere belangrijke voedingstoffen binnen. Als je daarnaast ook nog eens elke dag minstens een halfuur in beweging komt, heb je al helemaal een gezonde leefstijl.