Avocado’s zijn een heerlijke en voedzame vrucht. Deze groene vrucht staat vooral bekend om zijn gezonde vetten, maar wist je dat avocado’s ook rijk zijn aan verschillende vitamines? In deze blog ga ik je alles vertellen over welke vitamines er allemaal in avocado’s zitten en waarom het zo goed is om deze vrucht in je dieet op te nemen.

Vitamine K

Wist je dat avocado’s rijk zijn aan vitamine K? Vitamine K is belangrijk voor het lichaam omdat het helpt bij het stollen van het bloed en het gezond houden van de botten. Een portie avocado van ongeveer 100 gram bevat ongeveer 26% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Dat is behoorlijk indrukwekkend, toch?

avocado vitaminesVitamine C

Naast vitamine K zijn avocado’s ook een goede bron van vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem en helpt het lichaam bij het opnemen van ijzer uit voedsel. Een portie avocado van 100 gram bevat ongeveer 17% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

Vitamine B5

Vitamine B5, ook wel pantotheenzuur genoemd, is een vitamine die belangrijk is voor de stofwisseling. Het helpt bij de productie van energie uit voedsel en speelt een rol bij de productie van hormonen en cholesterol. Een portie avocado van 100 gram bevat ongeveer 14% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B5.

Vitamine B6

Vitamine B6 is belangrijk voor het lichaam omdat het helpt bij het omzetten van voedsel in energie. Daarnaast speelt het een rol bij de productie van neurotransmitters, de chemische stoffen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van stemmingen en emoties. Een portie avocado van 100 gram bevat ongeveer 13% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6.

Vitamine E

Tot slot zijn avocado’s ook een goede bron van vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen en helpt bij het behouden van gezonde huid en ogen. Een portie avocado van 100 gram bevat ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E.

Kort samengevat

Kortom, avocado’s zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook rijk aan verschillende vitamines. Door het eten van avocado’s krijg je onder andere vitamine K, C, B5, B6 en E binnen. Het is dus zeker de moeite waard om deze groene vrucht aan je dieet toe te voegen. Of je nu een smoothie maakt, een salade bereidt of gewoon een lekkere guacamole maakt, met avocado’s kun je alle kanten op. Eet smakelijk!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.