Avocado is een vrucht die heel gezond voor je is. Het is een populaire vrucht en steeds meer mensen eten hem met regelmaat. Maar hoe regelmatig mag je een avocado eigenlijk eten? We zochten het voor je uit en hebben het op een rij gezet.

Avocado is gezond

Iedereen is er wel over uit: avocado’s zijn gezond. Er zitten gezonde vetten in. Ook zit het bomvol Omega 3, Magnesium en Vitamine E. Er zitten heel veel vezels in, waardoor je snel een vol gevoel hebt. Avocado’s kun je ook nog eens overal bij eten. Prima als tussendoortje, bij het ontbijt of juist het avondeten. Veelzijdig én lekker dus. Maar hoe vaak mag je avocado’s eten?

Groente en fruit

Groente en fruit mag je doorgaans best veel eten. Van groente wordt zelfs regelmatig geadviseerd dat je er onbeperkt van kunt eten. Avocado valt officieel onder de vruchten, en mag dus ook wel gegeten worden. Belangrijk is echter wel om te bedenken dat één avocado niet gelijk staat aan één stuk fruit. Er zitten namelijk veel meer calorieën in.

In Amerika is er onderzoek naar de avocado gedaan. Er is gekeken hoeveel je ervan binnen mag krijgen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Pennsylvania State University. Zij ontdekten dat er veel gezondheidsvoordelen verbonden zitten aan mensen die dagelijks avocado eten. Er werden drie groepen gecreëerd die allemaal een ander eetpatroon volgden. De groep die elke dag een hele avocado at, had aan het einde van het onderzoek een veel beter cholesterol dan de twee groepen die geen avocado hadden. Dit verschil was al in vijf weken zichtbaar.

Mag je elke dag avocado eten?

Hoewel avocado erg lekker en voedzaam is, is het niet verstandig om elke dag avocado te eten. Dit komt omdat het nogal calorierijk is, en tegelijkertijd ook heel erg goed vult. Dit kan ervoor zorgen dat je flink wat in gewicht aankomt. Ook is de kans aanwezig dat je andere groente en fruit niet binnenkrijgt, waardoor je tekorten kunt creëren in andere belangrijke voedingsstoffen.  Het wordt dus eigenlijk niet aangeraden om meteen elke dag avocado te eten. Als je nagaat dat je op een dag zo’n 2.000 calorieën moet eten, dan blijft er een hoop minder ruimte over als je ook de rest van de voedingsstoffen nog moet eten.

Maar hoeveel mag je dan wel eten?

Hoeveel avocado mag je dan eigenlijk wel eten? Aangeraden wordt om niet meer dan een halve avocado per dag binnen te krijgen. Als je af en toe een hele avocado per dag binnenkrijgt, dan kan dat ook geen kwaad. Houd doorgaans rekening met ongeveer drie tot vier avocado’s per week als maximum. En onthoud ook dat het zeker een meerwaarde kan zijn om regelmatig avocado’s te eten.